2016 Yılında Google ve Seo
13 Şub, 2016 0:19 tarihinde eklendi

2016 Yılında Google ve Seo

2016 Yılında Google ve Seo

Google olmasaydı, seo olabilir miydi? Bizce olamazdı. Seo, günümüzün webmaster adaylarını ve elbette profesyonel webmasterları da oldukça ilgilendiren bir sektör olarak karşımıza çıkıyor. Kısaca seo, Google tarafında üst sıralara çıkmak olarak belirlenebilir zira ilk hedef her zaman budur. Arama motoru optimizasyonu olarak da bilinen bu sektörde; insanlar arandıklarında, bulunmak isterler; ve bulunmak için de seo çalışmasını gerçekleştirirler.

Google ise, her yıl ya da altı ayda bir yaptığı algoritma güncellemeleri ile; bu çalışmaları yerle bir de edebilir, göklere de çıkabilir. Bu, Google’a göre ne kadar sağlıklı çalışma yaptığınıza bağlıdır. Seo çalışmaları, Google’a uyumsuz olursa sıralamanızda düşer, uyumlu olursa yükselirsiniz. Bugün, 2016 yılında Seo dostu ve Google’ın sevdiği bir site olmak için yapmanız gerekenleri kısaca sıralayacağız.

Özgün İçerik

Özgün içerikli bir web sitesi Seo çalışmalarının en büyük kozudur her zaman. Özgün içeriğe sahip bir web sitesine sahip olmak, seo çalışmalarının gereksizliğini dahi gösterebilir bizlere zira içerik zaten seoyu örtbas ederek, gereksiz kılmış ve ziyaretçileri yeterli doyuma ulaştırarak en büyük çalışmayı gerçekleştirmiştir. Dolayısı ile, oldukça önemli bir konu ve koz olan özgün içerik; hemen hemen tüm sitelerde uygulanmalı ve kopya, spam içerikten kaçınılmalıdır.

Kaliteli Backlink

Backlink alımlarında, kaliteyi bu kez göz önünde bulundurmanız çok önemli zira yeni algoritma geldikten sonra Google Seo açısından kalitesiz backlinkleri siteniz için negatif yöne almakta. Negatif yönleriniz çoğalırsa, sıralamanız da otomatik olarak düşebilmekte. Bu sebepten, olabildiğince yakın sektörlerden kaliteli backlinkler edinmeniz sizin için oldukça yararlı birkaç etkenden bir tanesi olacaktır. Kalitesiz backlinkler, sizde sıralama yükseltmediği gibi sitenizde de link çöplüğüne sebep olur ve oldukça gereksizdir.

Güncellik

Fi tarihinden kalma içerikleri “sitem güncel kalsın” diye paylaşırsanız, siteniz de fi tarihine karışabilir. Bu sebepten, olabildiğince güncel konularda içerik üretmeniz sizin için bir diğer önemli noktadır. Seo açısından, güncellik; sadece gündelik içerik üretmek ile değil, aynı zamanda da güncel konulardan içerik üretmek ile mümkündür. Bu durum sıralamalarınızda sizlere pozitif etki edecek ve elbette güncel olarak index sayınızın da artmasını, Google botlarının sitenize sık sık uğramasını sağlayacaktır.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *